Nieuwjaarsspeech

11 januari 2019 10:15


Nieuwjaarsspeech EHS’85 6 januari 2019

2018 is een roerig jaar geweest voor de vereniging. Bijna geen bestuursleden meer, teveel taken voor te weinig mensen en uiteindelijk bijna geen EHS’85 meer. Onze vereniging, die in mei 2020 zijn 75 jarig bestaan viert, heeft dit dieptepunt gelukkig doorstaan. Er zijn veel mensen opgestaan die wilden helpen. Niet alleen hebben we nu weer een 11-koppig bestuur, maar zijn er ook op allerlei gebieden vrijwilligers bijgekomen. Hartelijk dank hiervoor! We kunnen nu vooruit kijken en in mei 2020 dan ook echt feest gaan vieren. Ik wil ook nog het vorige bestuur, Lammert, Henk, Jaap, Patrick, Miranda en Ragger bedanken voor hun inzet de afgelopen jaren!

JO7 heeft dit seizoen weer de wedstrijden gehad op het kunstgrasveld. Veel omliggende verenigingen hebben meegedaan. In totaal zijn 8 zaterdagen met 15 teams gespeeld. Ook in de winter zijn er 3 zaterdagen dat de 15 teams mogen voetballen, maar dan lekker warm en droog in de sporthal. En dan gaan we op naar de voorjaarscompetitie, waar de inschrijving al weer aardig op gang komt.

De jeugd heeft het erg goed gedaan in het najaarsseizoen. JO17 derde met nog uitzicht op de beker, JO15 eerste, MO15 eerste, JO13 vierde, JO11-1 derde en JO11-2 ook eerste in de poule. De JO9-1 en JO9-2 spelen niet om plaatsing, maar hebben het ook enorm goed gedaan. De indeling voor het voorjaarsseizoen komt eind januari, maar verschillende teams doen mee met de zaalcompetitie, dus kunnen ze mooi dooroefenen. De JO17 heeft meegedaan met het indoor soccertoernooi in de kerstvakantie. Onder leiding van Ivo zijn ze 6e geworden. Ze hebben heel goed gespeeld: onder andere met 64 gewonnen van een hoofdklasser en met 10-2 van een eersteklasser.
Het G-team heeft het afgelopen seizoen niet meegedaan aan de competitie, omdat er te weinig spelers waren. Als gevolg hiervan zijn ze samen met de KNVB, de buurtsportcoach, FC Klazienaveen, Bargeres en Drenthina een samenwerkingsovereenkomst aangegaan, zodat het G- voetbal meer bekendheid zou krijgen in Emmen en omgeving. Gezamenlijk met FC Klazienaveen hebben ze al een aantal wedstrijdjes op ons sportpark gespeeld en dit werd als zeer positief ervaren, zowel door de spelers, ouders als beide verenigingen. Zo positief zelfs dat voor het seizoen 2019 er een gezamenlijke team EHS'85/Klazienaveen ingeschreven is voor deelname in de B- categorie aan de competitie. Ook zijn ze druk bezig met het organiseren van ons jaarlijkse G- jeugdzaalvoetbaltoernooi, dat zaterdag 9 februari 2019 alweer voor de 6e keer wordt gehouden in de Sporthal Emmerhout. Op dit toernooi komen diverse verenigingen uit Noord Nederland wedstrijdjes tegen elkaar spelen, waarbij plezier en respect voorop staan. Iedereen is hier natuurlijk van harte voor uitgenodigd! We zijn ook op zoek naar een nieuwe trainer voor het G-team. Voor meer informatie kun je dan terecht bij Ragger Dam.

We zijn het jaar 2018 begonnen met 4 senioren elftallen. Het 4e elftal heeft na de winterstop een heel zwaar programma gekregen in het aantal wedstrijden en als gevolg van de vele afgelastingen moesten en in de maanden maart, april, mei en zelfs nog juni 16 wedstrijden worden afgewerkt. Dit resulteerde in veel midweekse wedstrijden. Mede als gevolg van het zware programma kwamen er dan ook steeds meer blessures. Dankzij de hulp van spelers uit de JO17 en ook het 2e elftal hebben ze toch de meeste wedstrijden kunnen spelen. En zijn ze uiteindelijk in de middenmoot geëindigd. Na de zomerstop zijn we dan ook met 3 senioren teams verder gegaan en zijn het 4e en 3e van het seizoen 2017/2018 samengevoegd. Echter ook dit seizoen kenmerkt zich tot nu toe door een ware blessuregolf, waarbij een aantal zeer serieuze en langdurige blessures. De laatste weken voor de winterstop stond de teller op maar liefst 12 geblesseerden. Mede hierdoor hebben we ook nu in de winterstop slechts 6 wedstrijden gespeeld. Na met 3 nederlagen te zijn begonnen is het herstel opgetreden met 3 overwinningen op rij en ook dit seizoen hebben we dan ook steun gehad vanuit het 2e en de Jo17. Door de vele afgelastingen staat op 20 januari 2019 alweer de 1e wedstrijd na de winterstop te wachten. Bij het derde elftal is er officieel geen leider, maar ik wil in het bijzonder Patrick Kok even noemen, omdat hij veel taken op zich neemt zodat er toch zoveel mogelijk gevoetbald kan worden.

Het 2e is vorig seizoen netjes in de middenmoot geëindigd. Dit seizoen gaat het een stuk moeizamer met de mannen van nieuwe leider Bastiaan Katoen. Op dit moment 8 wedstrijden gespeeld waarbij er 3 werden gewonnen en 5 gingen verloren. Nog een half jaar te gaan dus zet hem op mannen!

Het eerste elftal heeft het najaarsseizoen getraind onder Henk van Klinken. Ze staan nu derde in het rechter rijtje, maar we hebben er alle vertrouwen in dat ze zich terugknokken. De verzorger van het eerste elftal, Ron, heeft aangegeven met de zomervakantie te willen stoppen als verzorger. We zijn op zoek naar een nieuwe verzorger. Als je iemand weet, meld dit dan even bij het bestuur. Ons eerste elftal heeft met een deel van de selectie meegedaan met het Protos Weeringtoernooi, met Herman en Martijn als leiders. Ze hebben hard geknokt voor een plek in de volgende ronde, maar helaas is dit niet gelukt.

En dan het damesteam. Dit team bestaat uit zeker 18 gezellige dames. Helaas hebben we een aantal geblesseerden in ons team. Die hopen we na de winterstop weer terug te zien in t veld. Het was ook een lastige najaarscompetitie met soms net genoeg speelsters. Maar ze hebben zich er goed doorheen geslagen en zo wat punten bij elkaar gesprokkeld. Na het stoppen vorig jaar van onze beide trainers hebben we weer 2 super fanatieke trainers terug gekregen. Daar hopen we nog lang mee te mogen trainen.

Het nieuwe bestuur is druk doende met allerlei zaken, zowel in de afronding vanuit het vorige bestuur als nieuwe zaken. Het puppyveld is dringend aan vervanging toe. Hierom is besloten dat het veld alleen nog maar gebruikt mag worden voor de puppy’s en de Gvoetbal. Zo kan het veld nog een aantal jaar mee en kunnen wij als vereniging sparen voor een nieuw veld. De lampen op het trainingsveld en kunstgrasveld zijn vervangen door ledverlichting en ze doen het! Na veel uitval van de lichten en inspanning van allerlei mensen die zich ingezet hebben om het uiteindelijk wel te laten werken.

Bijkomend voordeel is dat omwonend Emmerschans volgend jaar minder geld kwijt is aan energiekosten omdat ze ’s avonds de lichten niet meer aan hoeven. Wellicht woont er een nieuwe sponsor in de buurt die hierdoor overstag gaat, want nieuwe sponsoren hebben we nog wel nodig. Er zijn een aantal bijgekomen: Sent Waninge als bordsponser, Camping Zonneweelde als sponsor voor het scorebord en Latour Transport en Mark Schepers Schilderwerken als shirtsponsor voor het 2e elftal. Er zijn dringend nieuwe mensen nodig voor de sponsorcommissie, dus graag aanmelden bij Patrick Kok. Ronald Emmens gaat gesprekken aan met alle vrijwilligers om te horen wat er leeft en hoe iedereen in zijn of haar kracht gezet kan worden. Hij is hier al mee begonnen en zal hier de komende maanden verder zoet mee zijn (gelukkig hebben we zoveel vrijwilligers dat het wat langer gaat duren).

De activiteitencommissie heeft ook weer flink uitgepakt het afgelopen half jaar. Het Sinterklaasfeest was erg leuk, alle kinderen hebben enorm genoten. De grote Clubactie heeft ongeveer 1400 euro opgeleverd. Julia Sterkenburgh is door de activiteitencommissie in het zonnetje gezet omdat zij de meeste loten had verkocht, 117 stuks! Daarnaast was er de kniepertiesactie van het G-voetbal, waar heel veel heerlijke knieperties zijn verkocht.

En dan de kantine, wat moeten we zonder… We eten en drinken er samen en het zorgt voor een verbindende factor binnen onze club. In 2018 zijn er nieuwe vrijwilligers bijgekomen en zijn taken opnieuw verdeeld. In de zomer mochten we stempelpost van de fiets-4-daagse zijn. Dit was goed georganiseerd en vele vrijwilligers hebben ervoor gezorgd dat de vereniging positief op de kaart is gezet. Als vrijwilligers willen ze ook in 2019 zorgen voor een gezellige, schone kantine, waar een fijne sfeer is, waar voldoende vrijwilligers elkaar helpen om de kantine te laten draaien binnen de vereniging. Het was ook in deze kantine dat Ragger Dam als erelid van EHS85 is benoemd voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging.

Onze maandagploeg/klussenteam is ook dit jaar weer flink bezig geweest. Schoonhouden en klussen doen op het complex. Zowel in de ruimtes binnen als buiten. Elke maandag zijn ze weer van de partij. Dankzij de maandagploeg worden onder andere de wedstrijdbordjes rondom Emmerschans en Emmerhout bijgehouden waardoor iedereen in de wijde omgeving goed geïnformeerd is. Afgelopen zomer was het lang erg warm, hierdoor hadden Henk en Harrie het wel heel druk. De velden moesten goed besproeid worden! Om de twee uur moesten de sproeiers weer worden verzet. Het kostte wat tijd, maar de velden van EHS waren de groenste van Emmen!

We starten dit jaar ook met een nieuwsbrief. Deze zal één keer per twee maanden verstuurd worden per mail naar alle leden. Zo houden we elkaar nog beter op de hoogte van alles wat er binnen de vereniging speelt. Het bestuur zal zich hierin ook aan u voorstellen. Ik neem dit op mij, dus als er ideeën zijn dan mogen deze (uitgeschreven dan graag) naar mij gemaild worden, naar penningmeester@ehs85.nl.

Een aandachtspunt voor nu is het jaarlijkse hutspottoernooi op 12 januari in de sporthal van Emmerhout van 18 tot 20 uur. Opgave kan tot en met 6 januari bij Rolf Ensing en Patrick Kok.

Rest mij iedereen die betrokken is heel hartelijk te bedanken: bedankt voor jullie inzet trainers, leiders, spelers, scheidsrechters, grensrechters, commissieleden, bestuursleden, ouders, vrijwilligers en iedereen die ik nu vergeet te noemen. Ik wil proosten op EHS, op ónze vereniging, op een mooi en positief voetbaljaar! Proost!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!