G-voetballers

11 februari 2019 9:30


G-voetballers strijden als leeuwen in Emmerhout

Emmen - Voetbal is ook een sport voor liefhebbers met een beperking. Om die boodschap aan zoveel mogelijk mensen door te geven, was er zaterdag in Sporthal Emmerhout een G-jeugdzaalvoetbaltoernooi.

Diverse voetbalverenigingen uit Noord-Nederland deden aan de zesde editie van het toernooi mee. De organisatie was in handen van de Emmer voetbalvereniging EHS'85 en Radio Simone FM deed live verslag in de Emmer wijk Emmerhout. Omroeper was Emmenaar Rolf Timmer.

De opening werd verricht door Ben Haverkort - hij is directeur van FC Emmen - en sportwethouder René van der Weide van de gemeente Emmen. De voetballers streden de gehele dag om een podiumplaats en de door FC Emmen beschikbaar gestelde voetbal met daarop alle handtekeningen van de spelers voor de winnaar van het toernooi. Thuisclub EHS'85 uit de wijk Emmerschans kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus, gevolgd door Kids United, FC Klazienaveen, Blauw Wit en Top Kids.

De organisatie kijkt terug op een leuk en zeer geslaagd toernooi. "De teams hebben gestreden als leeuwen", zegt wedstrijdsecretaris Miranda Vording-Dam namens EHS'85. "Het was puur voetbal en het toernooi is een succes geworden." Bij die woorden sloot burgemeester Eric van Oosterhout zich aan. "Wat een feest", meldde hij zaterdag op Twitter. "Plezier, leuk voetbal, op de foto en juichen als de bal er bijna ingaat. Schitterend."

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!