Scheidsrechter

Teuben, Heiko

Accommodatie

Onbekend

EMMERSCHANS – Op een zonnig sportpark Weergang werd de wedstrijd EHS’85 tegen Protos gespeeld. Tijdens deze wedstrijd kon de beslissing vallen om de strijd om de tweede periode. Beide ploegen deelden de punten waardoor alles nog mogelijk is.

De Schanskers, die het doen moesten zonder de vakantievierende Aleksandar Zivanovic, kwamen goed uit de startblokken en Protos werd meteen onder druk gezet. Dit resulteerde in de 10e minuut in de 1-0 voor EHS 85. Een voorzet van Ronald Muter werd verkeerd ingeschat door de keeper van Protos en Richard Fuhler kopte de bal binnen. Een unicum want Richard Fuhler had na 101 doelpunten nog nooit met het hoofd gescoord. Na de 1-0 bleef EHS’85 goed in positie staan en gaf het weinig kansen weg. Protos had last van een stevige wind en kwam er moeilijk uit. Aan het eind van de 1e helft begon Protos wel sterker te worden en dit resulteerde in een handjevol kansen voor Protos maar telkens stond de goed coachende doelman Jesper Katoen in de weg.
Na de theepauze kwam Protos meteen goed uit de startblokken en dit resulteerde in de 1-1 in de 50e minuut. Ook na de 1-1 had EHS’85 het moeilijk en kwam het niet meer in het eigen spel. Door een stevig wind waar Protos in de 1e helft last van had en een gebrek aan duelkracht was Protos de bovenliggende partij. Protos kreeg dan ook nog grote kansen maar telkens waren de spitsen van Protos niet scherp genoeg. Hierdoor mag EHS’85 blij zijn dat het 1-1 is geworden en dat het nog steeds mee doet in de 2e periode. Volgende week staat de derby tegen Weerdinge op het programma en dan moet er zeker gewonnen worden om nog kans te maken op de 2e periode