Datum

31 maart 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Emmerschans – EHS’85 heeft veerkracht getoond tegen koploper van de 4e klasse E Pesse. Vlak na rust kwamen de Schanskers met 0-1 achter maar in de 90e minuut schoot Ronald Muter de terechte 1-1 tegen de touwen. Waar Pesse misschien het betere van het voetbal had, was EHS’85 mentaal een heel stuk sterker.

EHS’85 liet vorige week tegen Sweel al zien dat het veel te laag op de ranglijst staat voor de kwaliteit dat de selectie herbergt. Zondag tegen koploper Pesse werd er een fraai staaltje veerkracht getoond waar de supporters meer dan tevreden over konden zijn.

De eerste helft ging heen en weer. Zowel EHS’85 als Pesse kregen kansen maar echt gevaarlijk werd het niet. EHS stond verdedigend goed en Pesse had duidelijk moeite met het zoeken naar openingen. Er werd met 0-0 gerust.

Na de thee ging het wederom gelijk op.  Ware het niet dat de onfortuinlijke scheidsrechter Van Driel Pesse een vrije bal op randje zestien gaf, zo’n tien minuten na rust. Remmert Verbrugge schoot deze droog in de verre hoek raak, 0-1.

Heel veel gejuich gaf dit niet bij Pesse, want het wist als koploper zijnde dat ze dit aan hun stand verplicht waren. Bovendien was EHS’85 niet onder de indruk van Pesse. Er werd stug doorgestreden voor een resultaat. Soms moest er met man en macht verdedigd worden, een andere keer werd er knap druk gezet en kon de Pesse-verdediging niets anders dan de bal in het nabij gelegen zandgat knallen.

Het strijden van EHS’85 werd uiteindelijk uitbetaald. Mark Linneman kreeg de bal op het middenveld en bediende ‘Good Old’ Ronald Muter, die in de 90e minuut genadeloos afrondde, 1-1. Een terechte weerspiegeling van de wedstrijd.