EHS’85 verliest met gelijkspel van Bargeres - EHS'85

EHS’85 verliest met gelijkspel van Bargeres

23 augustus 2016 0:00


EMMEN – Waar de weersvoorspellingen slecht gezind waren, scheen er toch een matig zonnetje op sportpark de Weergang te Emmerschans. Dit was dan ook het begin van de tweede van de zes derby’s in groep 228 van de welbekende Beker. De eerste derby was op zaterdag 20 augustus al gespeeld tussen SC Angelslo en WKE’16, resulterend in een 1-6 overwinning van de voormalig topclub.

De wedstrijd begon voor EHS ’85 goed en dit resulteerde bij Bargeres tot enige irritatie, omdat het aan Bargeres kant daardoor niet liep. De eerste 25 minuten waren voor EHS. Dit leidde tot de 1-0 van Tim Stevens. Hij schoot geplaatst binnen nadat Kreshnik Avdullahu een goede aanval opzette en Boy Mestemaker bereikte. Mestemaker gooide de bal strak voor bij de tweede paal waar Martijn Korthuis de bal in één keer panklaar voor Tim Stevens legde, 1-0. De resterende 20 minuten waren voor vv Bargeres, al resulteerde dit niet in kansen. Doordat Bargeres veel moeite had met EHS, waren de spelers van Bargeres er op uit om gemakkelijke vrije ballen uit te lokken. Hierdoor werd het enige wapenfeit in deze eerste helft nog de gele kaart voor good-old Harold Vos, waar de scheidsrechter toch in een overdreven duik trapte.

Een helft voor de neutrale kijker

Bij EHS werd Martijn Korthuis gewisseld en trainer Cor Huls bracht de gebrande Elwin de Jong als vervangende aanvaller erin. Dit bracht echter niet de extra kracht die EHS nodig had. Vv Bargeres begon zich te herpakken en kreeg kansen. In de 50e minuut werd er een bal rakelings voorlangs geschoten en in de 53e minuut belandde, tot opluchting van EHS doelman Jesper Katoen, de bal op de paal. Maar je kent de wet van het voetbal: Als je zelf niet scoort, doet de tegenpartij dat. En zo was het. In de 55e minuut scoorde supersub Elwin de Jong de 2-0 na een goede corner van Milos Oluic, waar ook de fout van Bargeres keeper Ingmar de Labije aan vooraf ging.

Dit leidde tot irritatie bij de Bargeres spelers, wat als gevolg een 2e gele kaart op leverde voor Rutger Neef van Bargeres. Bargeres bleef met tien man over en had geluk dat EHS daarna de kansen niet afmaakte. Nu viel te merken dat EHS nog maar 1.5 week getraind had en Bargeres meer de aanval kon zoeken. Er werd aan de zijlijn van EHS dan ook gehoopt op de inbreng van Pascal ‘Blinky’ Hilberts, die na zijn goede prestaties uit de 10-daagse trainingskamp in Albufeira, Portugal, genoegen moest nemen met een plek op de bank. Dit mocht niet baten want Harold Vos werd gewisseld voor Frenk Veltwijk en een blessure van Milous Oluic bracht Ricardo Fischer in het veld. Toen werd pas vernomen hoe snel ‘Blinky Bill’ werkelijk was, nadat deze een sprintduel met Martijn Korthuis verloren had. Blinky uitte zijn ongenoegen door in de kantine te gaan zitten.

De ommekeer

Na een afgeslagen corner voor Bargeres werd de bal wederom voorgegooid, met een kopbal op de lat als resultaat. Deze kwam terug en werd makkelijk ingetikt door Reinier Visser, 2-1 in de 80e minuut. Hier putte Bargeres vertrouwen uit en nog geen 2 minuten later lag de bal op de stip voor Bargeres. Mark Linneman zette als laatste redmiddel zijn afgetrainde lichaam uit Gran Canaria in het spel tegenover de minder afgetrainde Jorrit Visser. De scheidsrechter schatte dit goed in en gaf een gele kaart aan Linneman en een terechte penalty aan Bargeres. Deze werd feilloos ingeschoten door Rob Stiekema, 2-2. Was er een comeback aanwezig? Nee, want nog geen 2 minuten later scoorde EHS supersub Elwin de Jong, na enig fortuin via een Bargeres verdediger, de 3-2 binnen in de 90e minuut. Dit werd echter niet de eindstand, want een rollertje van wederom Reinier Visser bepaalde de eindstand in de 93e minuut op 3-3.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!