Facebook Toestaan Niet toestaan

EHS'85 1 Kampioen

25 april 2023 13:45

Historische titel voor EHS'85

VOETBAL - EHS'85 begon stroef aan het kampioenschapsduel tegen DVC'59, maar na de 1-0 won de ploeg van trainer Aryan Doldersum overtuigend met 8-0 van de bezoekers uit Nieuw-Dordrecht. Voor het eerst in de geschiedenis promoveert de ploeg naar de derde klasse.
De thuisclub begon nerveus aan de wedstrijd en leek last te hebben van kampioensstress. De gasten kwamen na vijf minuten spelen bijna op voorsprong, maar de kopbal van Jeffrey Mink kwam in het zijnet terecht.

Randje buitenspel

Onder leiding van Jeroen Smit en aanvoerder Patrick Eberhard knokte EHS'85 zich in de wedstrijd. De toeschouwers moesten ruim een half uur wachten voor er voor het eerst gejuicht kon worden. Eberhard stond randje buitenspel, de vlag ging omhoog, maar scheidsrechter Kuipers negeerde het vlagsignaal, waarna de oud-speler van VV Emmen de 1-0 binnenschoot.
Na de 1-0 was de ban en ook het verzet van de gasten gebroken. Voor rust liep de thuisclub al uit naar 3-0 door treffers van Andrej Alilovic en Daniek Tromp.

Groot feest

In de tweede helft werd EHS'85 ook nog geholpen door de ploeg van trainer Dennis Bruns. Roy Moesker schoot de rebound, na het schot van Jeroen Smit, achter DVC'59-doelman Aaron Moes. EHS'85 speelde de wedstrijd ontspannen uit en scoorde nog vier keer. Door treffers van Ivo Bos, weer Alilovic, Smit en invaller Atif Azzouzi werd de eindstand bepaald op 8-0 en kon het kampioenschap in Emmerschans groots gevierd worden.